Niks bijzonders hoor. Het is een getalletje. Een afstand. Het is een klein stukje meer dan de helft. 

Na een week van (relatieve) rust stond er dit weekeinde weer een lange duurloop op het programma. 23 Kilometer. 

Zondag, weer een lange duurloop. Het is lekker weer, zonnig, weinig wind. Tijd voor een halve marathon.

Elk weekeinde staat er een duurloop op de planning. Kilometers maken voor de conditie.

Januari, nog maar 12 weken. Ik moet aan de bak. Na de halve van Linschoten heb ik eigenlijk niet echt meer lekker gelopen. Ben wederom snipverkouden geworden en dat helpt niet mee!

Zaterdag 21 december 2019, de dag van de halve marathon van Linschoten. Het is voor het 3e jaar op rij dat ik meedoe. Ik vind het niet spannen meer, ik kan dit. Het enige waar ik aan twijfel is mijn fitheid. Ik train, maar ik ben moe. Ik merk dat ik niet zo makkelijk meer hard loop. Hoe zal dat vandaag gaan...

En dan komt er een kink in de kabel. Ik heb hard getraind om klaar te zijn om op 3 november mee te lopen met de halve marathon in Dordrecht: de DrechtStadLoop. Zou een leuke loop moeten zijn. Maar helaas... het kan niet.

In de voorbereiding gaat het om kilometers maken en lol hebben. Na in september al 10 kilometer bij de Ladies Run in Leiden te hebben gelopen was het 13 oktober tijd voor nog een leuk evenement.

Al jaren heb ik het in mijn achterhoofd, en steeds durf ik niet: een hele marathon lopen. Ik wist wel dat het Rotterdam moest worden. Dichtbij huis, goede sfeer, prachtige stad (sorry Amsterdam). Maar ruim 42km hardlopen... kan ik dat wel, wat doet mijn lijft, hoe ga ik dat mentaal aanpakken?