20 juli jl. kwam het bericht, ook in oktober gaat de marathon van Rotterdam niet plaatsvinden. Wederom een half jaar uitstel door Corona...

En dan is het 7 juni... marathon-dag. Tenminste, niet de echte, maar wel mijn eerste! 

De laatste voorbereidingen. Morgen gaat het gebeuren. Ik bak alvast pannenkoeken voor mijn ontbijt, leg mijn kleding klaar, pak de gelletjes, zonnebrand, regenjack... Wat een organisatie!

Jawel, het gaat echt gebeuren. Coronatijd, geen evenementen, weg doel. Tenminste, dat dacht ik tot 2 weken geleden. Toen werd ik ineens benaderd door mijn loopmaatje uit Vlaardingen. 'Jij wilde toch voor je verjaardag een marathon gelopen hebben?'... eh ja... 'Nou, dan moeten we 7 juni maar eens gaan, vind je niet?'

De weg naar Rotterdam is lang, en uiteindelijk misschien nog wel langer dan 25 oktober. Berlijn is deze week afgezegd, die zou eind september plaats vinden. Ik vrees nog steeds, dat alleen de elitelopers mee mogen doen tijdens de Rotterdam Marathon. En wat doe je er aan?

Marathon dag... tenminste, het is de originele datum. 5 April had het moeten gebeuren en nu zitten we al drie weken thuis. Wat te doen vandaag...

De marathon is verplaatst naar 25 oktober. Wat een heerlijk nieuws!

 ... voorlopig dan. De Marathon van Rotterdam wordt uitgesteld. Oorzaak: Corona. Ik had het natuurlijk al aan zien komen. En toch hoop je tegen beter weten in.

Vandaag de laatste hele lange loop: de 30 km loop. In mijn tempo duurt dat zo'n 3:30 uur, dus een mooie test voor de marathon. Die is nog maar 12km verder dan dit...

Het parcours is bekend! Nu wordt het echt. De kilometers, de drankposten, twee keer de Erasmusbrug. Er zal niet veel veranderd zijn in de afgelopen jaren. Het is een bekend en beproefd parcours. Het lastigste stuk volgens iedereen: het rondje om de Kralingse Plas.

Er staat 28km op de planning. Ik ga de 3 uur passeren. Hoe kan ik nou mijn lijf in beweging houden 3 uur of langer. Dat vergt planning vooral ook met eten en drinken.

Niks bijzonders hoor. Het is een getalletje. Een afstand. Het is een klein stukje meer dan de helft. 

Na een week van (relatieve) rust stond er dit weekeinde weer een lange duurloop op het programma. 23 Kilometer. 

Zondag, weer een lange duurloop. Het is lekker weer, zonnig, weinig wind. Tijd voor een halve marathon.

Elk weekeinde staat er een duurloop op de planning. Kilometers maken voor de conditie.

Januari, nog maar 12 weken. Ik moet aan de bak. Na de halve van Linschoten heb ik eigenlijk niet echt meer lekker gelopen. Ben wederom snipverkouden geworden en dat helpt niet mee!

Zaterdag 21 december 2019, de dag van de halve marathon van Linschoten. Het is voor het 3e jaar op rij dat ik meedoe. Ik vind het niet spannen meer, ik kan dit. Het enige waar ik aan twijfel is mijn fitheid. Ik train, maar ik ben moe. Ik merk dat ik niet zo makkelijk meer hard loop. Hoe zal dat vandaag gaan...

En dan komt er een kink in de kabel. Ik heb hard getraind om klaar te zijn om op 3 november mee te lopen met de halve marathon in Dordrecht: de DrechtStadLoop. Zou een leuke loop moeten zijn. Maar helaas... het kan niet.

In de voorbereiding gaat het om kilometers maken en lol hebben. Na in september al 10 kilometer bij de Ladies Run in Leiden te hebben gelopen was het 13 oktober tijd voor nog een leuk evenement.

Al jaren heb ik het in mijn achterhoofd, en steeds durf ik niet: een hele marathon lopen. Ik wist wel dat het Rotterdam moest worden. Dichtbij huis, goede sfeer, prachtige stad (sorry Amsterdam). Maar ruim 42km hardlopen... kan ik dat wel, wat doet mijn lijft, hoe ga ik dat mentaal aanpakken?